top of page

Servator

'Servator’ (Latijn | Sèr va tor)

 1. Observeren

 2. Hulp verlenen

 3. Redden

‘Group’ – partner netwerk

 • Kennis

 • Technologie

 • Implementatie

—  Name, Title

In 2019 zijn we Servator Group gestart omdat we niet meer geloven in dikke rapporten waarbij te vroeg al te veel in detail wordt getreden.  Wij staan voor een andere aanpak van ontwerp en optimalisatie om binnen enkele weken onderbouwd advies te kunnen geven.

Hiervoor hebben we ‘Logistics Routing’ ontwikkeld: we bepalen samen eerst de richting om pas daarna  de details in te vullen.

Afhankelijk van de benodigde kennis doen we dat met ons vaste team van specialisten of we schakelen ons partner netwerk in, zodat we je tot en met de realisatie kunnen ontzorgen. 

Ons team brengt kennis en ervaring mee in Sales, Marketing, Supply Chain, Logistiek, Project management, Lean en Onroerend goed. We hebben gewerkt met en voor verladers, logistiek dienstverleners, producenten van Material Handling systemen, Supply Chain software en ontwikkelaars in diverse industriesegmenten waaronder (r)etail, Fast Moving Consumer Goods, High Tech, Spare Parts, Healthcare.

Logistics routing - alleen voorgrond.png

LOGISTICS ROUTING

Afhankelijk van de levensfase van je bedrijf, zul je op verschillende vlakken keuzes moeten maken om bij te blijven en je organisatie te verbeteren. Om de juiste richting te bepalen heb je vlot antwoord nodig op bijvoorbeeld vragen over het uitbesteden van je logistiek, benodigde magazijnruimte bij verschillende groeiscenario's, assortiment- en voorraadoptimalisatie of conceptkeuze bij robotisering. 

Vanuit deze behoefte hebben we 'Logistics routing' ontwikkeld: logistieke navigatie, waarin we de meest gestelde vragen hebben teruggebracht tot vijf thema's:

 1. Zelf doen of uitbesteden: Logistiek zelf uitvoeren of uitbesteden op basis van strategische en financiële afwegingen en tender support voor verladers én 3PLs

 2. Optimalisatie: Verbeteren van logistieke processen, voorraad, route en planning en het vergelijken van KPI's.

 3. Automatisering en conceptselectie: warehouse robotisering- en mechaniseringsmogelijkheden, concept selectie en WMS selectie

 4. Ontwerp en opslagdimensionering: Logistiek ontwerp, magazijn- en kavelafmetingen inclusief uitbreidingsmogelijkheden voor verschillende groeiscenario's in assortimentsgroepen, voorraad en verkoopkanalen.

 5. Implementatie en interim support: ondersteuning bij de implementatie van ons advies

Logische volgorde

Logistics Routing analyses worden altijd in een logische, vaste volgorde uitgevoerd.

Als uit de workshop en benchmark analyse blijkt dat nieuwbouw noodzakelijk is, dan wil je in eerste instantie weten hoe groot het magazijn en de bouwkavel moet zijn bij alternatieve groeiscenario's in type verkoopkanalen, geografie of assortimenten zodat de consequenties bedrijfsbreed inzichtelijk kunnen worden gemaakt.

Een goed magazijnontwerp vraagt vervolgens om het juiste opslag- en orderpicking concept inclusief haalbaarheid van investeringen in mechanisering of robotisering en de verwachte investeringen en exploitatiekosten. 

Uiteraard kan de route ook via uitbesteding lopen. Als samenwerking met een logistiek dienstverlener om strategische en/of financiële redenen interessanter is, dan diepen we dit traject verder uit en gaan we op zoek naar een passende partner.

 

We helpen je graag om per kruispunt de meest logische afslag te nemen. 
Dit doen we niet door uitgebreide studies maar door observatie, metingen, analyses, workshops en benchmarks. We leggen je graag tijdens een kennismakingsgesprek uit hoe we precies te werk gaan. 

Servator services 2.png
Logistics Routing
Partner netwerk

PARTNER NETWERK
Ons netwerk is een mix van technologie-, kennis- en implementatie partners. We zijn continue bezig om dit uit te bouwen om op alle, voor ons relevante, vakgebieden een partner te hebben die past bij onze manier van werken.
 
De technologiebedrijven zijn start-ups, die vaak met slimme combinaties van hard- en software een oplossing bieden voor het gebrek aan personeel, kwaliteit en operationeel inzicht. We helpen met onze logistieke kennis én netwerk om verbeteringen aan te brengen en de oplossingen in de juiste markt te zetten.
 
Kennispartners dragen bij door met hun specifieke kennis waarde toe te voegen daar waar we zelf de ervaring missen. Ons netwerk bestaat uit Finance experts, ontwikkelaars en bouwers in logistiek vastgoed, specialisten op gebied van brandveiligheid en certificering en softwarebedrijven die optimalisatie- of executiesoftware leveren om bijvoorbeeld voorraad te plannen en routes of magazijnprocessen te optimaliseren. 
 
Implementatiepartners zijn meestal ad interim en ondersteunen de implementatie van onze verbetervoorstellen, de uitrol van nieuwe software of zorgen voor de succesvolle opstart van je nieuwe magazijn. Ook als je tijdelijk hulp nodig hebt op operationeel of tactisch vlak helpen we je graag om binnen ons netwerk op zoek te gaan naar de juiste kandidaat! 

Team

ONS TEAM

Servator team 2023 witte achtergrond.png
foto William.jpg

William van der Aa
mede-eigenaar / logistics expert

William is sinds 2000 werkzaam in Supply Chain Management en Warehouse Operations bij verladers, 3PL’s en adviesorganisaties. Hij heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van Supply Chain strategieën, insourcing / outsourcing afwegingen en partnerselecties en het ontwerpen en optimaliseren van magazijnen en distributiecentra
Door klanten en collega’s wordt William omschreven als een pragmaticus met een sterk oog voor sociale interactie die zaken graag van de andere kant bekijkt.
William is Lean Six Sigma Black Belt gecertificeerd en afgestudeerd aan de RU Nijmegen (bedrijfskunde) en NHTV Breda (Logistiek en Technische Vervoerskunde).

Robert van Ree- BW.png

Robert van Ree
mede-eigenaar / logistics designer

Robert werkt sinds 2001 aan logistieke puzzels en het ontwerpen van (geautomatiseerde) magazijnen door heel Europa. 

Met zijn jarenlange ervaring op gebied van zowel Marketing & Sales, voorraadoptimalisatie  en magazijnontwerp helpt hij om strategie en logistiek beter op elkaar af te stemmen. Innovatie is hierbij een belangrijk speerpunt.

Robert beantwoord vragen van logistieke bedrijven die op zoek zijn naar innovatie als oplossing voor hun personeelstekort en helpt technologie start-ups die logistieke kennis missen en een sparring partner zoeken om aan verbetering van de business case te werken.

Jeroen.jpg

Jeroen Cornelissen
logistics en interim expert

Jeroen is sinds 2001 werkzaam op het gebied van Logistics en Operations en heeft brede kennis en ervaring opgedaan bij (producerende) (inter)nationale bedrijven in (food)retail, groothandel en logistieke dienstverlening. Jeroen is verantwoordelijk geweest voor de logistieke operatie bij bedrijven als Wiltec, SPGprints, Flex, Hollander Barendrecht en C1000. Naast de operationele verantwoordelijkheid heeft zijn focus altijd gelegen op het projectmatig optimaliseren van processen zoals (her)implementatie van Warehouse Management Systemen, optimalisatie van transportstromen en het inrichten van efficiënte inslag, opslag, productie, picking en packing processen.
Jeroen is Lean Six Sigma Green Belt gecertificeerd, heeft Supply Chain Management aan de OU gestudeerd en is afgestudeerd aan de HAN (HEAO bedrijfseconomie).

Pearlsy.jpg

Pearlsy Sjauw
logistics en WMS expert

Pearlsy is afgestudeerd in de Master in Supply Chain Management met Cum Laude en Honours onderscheiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij heeft gewerkt bij Oriental Holding Europe, waar zij de implementatie van LocusWMS (inclusief de integratie met SAP B1) heeft geleid. Dit was onderdeel van een SC transformatie project waarin de ERP (SAP B1), WMS (Locus) en POS (ASPOS) systemen binnen 11 maanden succesvol live zijn gegaan. Verder heeft zij kennis en ervaring in het inrichten en optimaliseren van de SC processen tussen en binnen afdelingen, zowel in de retail/groothandel, foodservice als productie. Pearlsy heeft daarnaast werkervaring opgedaan in Nederland, België, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Switzerland in meerdere industrieën. Door haar voormalige bestuursfunctie in de Netherlands-Asia Honours Summer School naar Mainland China en Taiwan, heeft zij ook professionele ervaring in Azië opgedaan

Paul.jpg

Paul Mooren
logistics tender/contracting en interim expert

Paul heeft 30+ jaar staff- en lijnervaring in B2B & B2C Retail, Logistics Services, Manufacturing and After-sales/Service Organisations. Vanaf 2009  heeft Paul zich gespecialiseerd in Supply Chain-optimalisatie/projecten waarbij hij opdrachtgevers begeleid van concept tot implementatie en systeemintegratie. In deze trajecten speelt hij ook een belangrijke rol in het tender proces, de contractonderhandeling en -opstellen (juridisch).

Famke kleur.jpeg

Famke van Ree
data science en artifical intelligence expert

Famke heeft Data Science en Artificial Intelligence gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en University of Sydney. Met haar focus op datagedreven besluitvorming, vertaalt ze big data naar concrete en waardevolle inzichten. Famke’s passie ligt in het ontwerpen van algoritmes en modellen die zowel efficiëntie en precisie van beslissingen verhogen.

Jeffrey.jpg

Jeffrey Paijmans
logistics data expert

Jeffrey is een meester in het omzetten van complexe datasets in unieke inzichten door middel van presentatieklare grafieken en diagrammen. Jeffrey is een data expert met een scherp oog voor detail en een passie voor het bouwen van goed ontworpen oplossingen. Hij gebruikt diverse componenten van verschillende backend-systemen en tools voor automatisering en visualisatie en geeft met de door hem ontwikkelde applicaties strategisch inzicht aan klanten.

bottom of page