MAGAZIJN- EN OPSLAGDIMENSIONERING
Te klein
Dimensionering ofwel het bepalen van de benodigde afmetingen. Van een nieuwe entresol vloer bijvoorbeeld of je nieuw te bouwen magazijn over tien jaar. Zodat het groot genoeg is en voldoende uitbreidingsmogelijkheden heeft. Te groot is ook niet goed want dat kost te veel geld. Best lastige materie en dat blijkt ook uit de praktijk. Veel nieuwe magazijnen blijken binnen 2 jaar na oplevering alweer te klein te zijn. Hoe voorkom je dat?
Impact analyse
Meestal bestaan groeiscenario's maar uit één getal, namelijk de gemiddeld verwachte jaarlijkse groei voor alle productgroepen in alle verkoopkanalen. Wij geloven niet in deze aanpak en daarom maken we altijd een impact analyse. Waarom? Twee procent groei per jaar in volumineuze snellopende artikelen in het B2C kanaal kan zomaar tot een drie keer groter magazijn leiden dan jaarlijks vijf procent volumegroei in langzaam lopend kleingoed in het groothandel kanaal. Daarom. Bewustwording leidt tot betere beslissingen en onze software kan daarbij helpen.
Servator dimensioneringsmodel
We verzamelen verkoop-, product master data en kengetallen en brengen de bestaande opslag en operationele vloeren in kaart . Hoe beter de data, hoe nauwkeuriger de resultaten. Gezamenlijk bedenken we een breed maar realistisch scala aan groeiscenario's in productgroepen en verkoopkanalen. Alle gegevens gaan vervolgens het model in. Met gevoeligheidsanalyses laten we zien welk scenario de grootste 'driver' van ruimte en investering gaat zijn. Als ´bijvangst´krijg je een een optimale indeling van de opslag en de verwachte raakfrequenties per opslagzone.
Vervolgens is de keuze aan jullie en kunnen we gaan praten over mogelijke ontwerpen.
Meer informatie nodig? Laat het ons weten!