TRANSPORTPLANNING

Tijdrovend en niet optimaal

Alle wegen leiden naar Rome – het is een aloud spreekwoord dat verwijst naar het gigantische wegennetwerk dat de Romeinen aanlegden om alle uithoeken van het Romeinse Rijk bereikbaar te maken. Vandaag de dag gebruiken we het om aan te geven dat er vele mogelijkheden zijn om je doel te bereiken.

Maar hoe weet je nou of je de meeste optimale route neemt? En hoe zorg je ervoor dat je niet een eeuwigheid bezig bent om deze te vinden?

Twee belangrijke vragen als je dagelijks met je eigen wagenpark klanten en/of vestigingen beleverd.

Het zijn ook lastige vragen, als je weet dat je rekening moet houden met bijvoorbeeld iedere dag wisselende volumes. Of restricties van klanten en (lokale) overheden aan bijvoorbeeld venstertijden en voertuigrestricties. Vervolgens denk je de planning voor de komende weken op orde te hebben, komt de vraag of je vanaf volgende week ook spoedbestellingen kunt leveren.

De handmatige planning in Excel begint nu toch echt tegen grenzen aan te lopen en het risico op ontevreden klanten en/of filialen neemt flink toe.

 

Optimalisatiesoftware

Met de juiste optimalisatiesoftware plan je sneller en efficiënter.

Om dat aan te tonen zetten we de huidige planning om in een transportmodel in onze optimalisatiesoftware. De basis zijn de huidige restricties, kosten en KPI’s zoals bijvoorbeeld (leeg)kilometers, bezettingsgraad van het transportmaterieel en de chauffeurs).

Het transportmodel valideren we door de optimalisatiesoftware te laten draaien met de huidige restricties en parameters. Daarna definiëren we diverse scenario’s. Deze rekenen we door in verschillende optimalisatieruns alvorens we tot een definitief transportplan komen.

En dit alles in 2 – 3 weken.

Indien gewenst wordt het model na de eerste resultaten verder uitgebouwd om meer alternatieven af te wegen. Denk hierbij aan een dynamische planning in plaats van een statische planning.

 

Geïnteresseerd? Laat het ons weten!